Då var det grisdags igen. Ett kort pass med Alex stod på agendan för att börja den fina torsdagen med sin strålande sol. Lär varit varmaste dagen hittills.

Vi fiskade på ett oss emellan välbeprövat ställe och på första kastet kom en snipa upp. Några kast senare i samma riktning med långsam hemtagning hade lockat fram en större gädda från sin ståndplats. Fast det hade jag först ingen aning om som stod och studerade gången på Nettel-laken 2 i slutet av kastet.

När jiggen var precis i ytan sänkte jag hastigheten och den började vagga vackert från sida till sida. Då, sekunder innan jag skulle ta upp och kasta om, skjuter den här gäddan upp från dunklet och inhalerar laken! En spölängds lina bara och gäddan börjar ruska sin stora skalle.

Alex fäller upp håven och snart är den biten ordnad. Nytt årsbästa på 9,62kg och 109cm. Gäddan högg på färgen motoroil med röd pearl rygg, den på bilden (bilden dock från en annan dag).

Gäddan hade ett rejält underbett och stort huvud. Vi fick inget mer nämnvärt den övriga tiden, ja förutom all skön sol och värme då.

Tack Alex! Until next time.